Sjabloneren Tips

Welke Verf?
Sjabloneren kan op verschillende ondergronden en met verschillende soorten verf. Voor muren en wanden gebruik je latex of muurverf. Graffiti-sjablonen worden meestal met spuitbussen aangebracht. Voor textiel dat gewassen moet kunnen worden, is textielverf het meest geschikt. Als het niet gewassen hoeft te worden, dan kan acrylverf worden gebruikt. Voor hout- en aardewerk gebruik je acryl op waterbasis en voor tegels is speciale tegelverf verkrijgbaar.

Voor industriele sjablonen, bijvoorbeeld het markeren van gereedschap of machines, is verf op oliebasis het beste.

Preparatie Ondergrond.
Voor je begint met sjabloneren, maak je de ondergrond stof- en vetvrij met een gewone doek met amoniak of gebruik je een sopje met dreft.

Sjabloneren Golden Rule - Weinig verf gebruiken!

Starten met sjabloneren (basis voorbeeld)
Houdt het sjabloon vast tegen de ondergrond of plak het vast met schilderstape. Doe wat verf op een kwast en dep het meeste verf eraf op een doek of oude lap, anders gaat de verf druipen bij het sjabloneren. Breng de verf nu aan door in het sjabloon te tamponeren, dit doe je door een kloppende beweging met de kwast te maken.
Herhaal voorgaande stap tot je tevreden bent over de dichtheid van de kleur. Je kunt natuurlijk ook een spuitbus gebruiken om te sjabloneren. Gebruik hierbij niet te veel verf ineens en dek de omgeving goed af. Gebruik je teveel verf, dan krijg je lopers. Haal na het aanbrengen van de verf voorzichtig het sjabloon weg. Deze kan vervolgens weer gebruikt worden op een nieuwe plaats.

Groot Werken
Een groot sjabloon wordt vaak met een beamer op de muur geprojecteerd. Teken hierbij de contouren over van de projectie en schakel daarna de beamer uit. Vervolgens kleur je het figuur in met verf.

 

SJABLONEN LATEN MAKEN KAN OOK

Weg sjablonen

sjabloon maken

Sign Sjablonen opmaat gemaakt

 

© 2015 - 2024 Sjablonen Letters | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel